promote sikit

Pages

c.o.n.s.u.l.t.a.n.t

26 July 2011

23 & 24 julai 2011~~wedding day~~



ni lak Abg Naz dyea ni suami along mmg pure org MELAKA.. .klakar aje dyea ni.. .
aku suka dengar bilea dye beceritea semangat saje.. .



aLong.. .hah ayukan dduk n senyum dyea??
yg ni  lah akk pengantin.. .hati dyea baik jea tp skali dyea "HOT' alamak smua dyam.. .
PEACE aLong~~~




"aLong n abg Naz @ mak n abh pengantin"







ha ni lah pengantin @ isteri abg Li .. .um.. .cun n comel kan???
nma dya NOORITI  hunny pnggil dyea kaKiti ja.. .
hunny suka tengok bila dyea senyum alah kiutnya.. .
gambau ni hunny amik sebelom akad nikah..  .putih gitu tema.. .tp yg
hunny suka 2 bunga kat tangan 2 alamak ade '~~~"
nyummy.. .nyummy



yang ni hunny sukea...cubea tengok yg dipakai dikepala 2 dah mcm roti la.. .
kebetulan hunny pontngah lapor time 2...:)





jeng .. .jeng.. .jeng.. .tetttt,.. .ni lah pengantin lelaki dah sampai.. .

abg li nma penuh dya nak sma dgn "my HB" mohd fadzli .. .
kd2 bkan nak kate hunny tengok muka dyea ade iras2 ery putra lah.. .korng rsea??
untunglah kak iti dpat suami mcm ni pape pon hope kak iti n abg Li bahagia okeyh.. . ^-^



ni plak si leha n jiha.. .yg berbaju purple 2 adik kak iti n along.. .
yg berbaju hjau 2 lak anak abg naz.. .umo dyaorg sma .. .



AND THE LAST IS MY hb


ha ni lah dyea sibuah hati hunny @ adik alOng n kak itie@ abg kpadea saleha.. .
dya ni manis skit dari yg lain la mklumlah ank abh.. .:)
nma dyea muhammad norfadli.. .ha nak sma dgn nma si pengantin lelaki kan??


aLong N kak Itie


my hb@adik N kakaknyea


one family~~so sweet :)


hunny WiTh pengantin.. .namaste :)


hunny n ADAM.. .sukea bckgroundnyea


berjalan menemui pasangannya :)
sambil diapit oleh siti norsaleha


bersanding di tengah panas.. .(sabor ea) :)


time kitea tengOk prsmbhan SILAT.. .wOwWW...


berarak kerumah~~~slOw2 jalan okeyh.. .:)


ok kitea menari seketika bersama penari  smk Malim
                                          ok ni lak gambar yg terpilih untuk     dimasukkan.. .meyh kitea tengok ok.. .

kitea bertukar angin ke jepun sekejap okeyh :)


iema,ckin n hunny


mama pengantin lelaki if hunny xsilap.. .


kenapa tue???


pengapit yg kelaparan.. .(dpat jgak menikmati juadah akhirnya:)


sesi karaoke.. .terbaekk.. .:)


alOng n kak itie
kakak n adiknya


memenuhkan koleksi gambar


akad nikah time~~~semangat mencium  :)


membatalkan air sembahyang


bisik ape tue?? eyh2 si leha ponn nak dngar jgak kea??
Add caption


 h.a.n.t.a.r.a.n
                                         

bersama mas kahwin>> hunny ade tlg gubah sikit2 tau.. .


kak itie knapa ttup mata 2??
abg li nak senyum kea tak nih??.. .peace


alololo.. .sweetnyeaaa.. .:)


hunny with pengantin>> :)


hunny with keluarga pengantin.. .semua2 memang bestlah.. .
hunny sayang korng semua.. .:)


kak Itie( hunny sukea lah tengok kak iti dgn 
baju nih,dah ade gaye pnari lah)


pengantin with mamanya.. .


berarak dimalam hari.. .( dlam hati pengantin legea skit lah xpanas..) .


with aLong.. .


abg ngah.. .:)
the next is sesi menepung tawar mari kitea tengok>>


pengantin ditepung tawar oleh kakaknya @aLong


the next yg menepung tawar adalah abg si pengantin sendiri @abg ngah
nma penuh dyea hunny xtahu lah.. .:)


ni lak my Hb menepung tawar akak kesayangannya.. .
alamak bro jgn cepat sangat nak snap gambor pon xsempat
almaklumlah camerea senget..




ala...bnyak lagi gambar yg hunny xboleyh nak msokkan.. .bnyak sangat gambor.. .ni pon hunny curi2 update kat office .. .pape pOn hunny happy lah terlibat dlm wedding ni.. .even penat xbuat kjea sngat hunny tetap happy,, ,sbb dyaorg satu family mmg best.. .
aLong,abg naz,abg ngah,kak itie, leha n jiha ieda sayang korng semua.. .
xlupa jgak to my HB.. .i Love You.. .








21 July 2011

buncit walaupon KuRUS??

perut by gOOgLe

by gOOgLe jgak



 perut yang buncit walaupun saya kurus. Terdapat segilintir orang juga mengalami masalah yang sama. Mereka boleh menyembunyikan perut mereka ketika memakai pakaian, tetapi bila baju dibuka....jeng..jeng..jeng..


Berita baiknya masalah ini boleh diperbaiki tanpa perlu anda menjalani lipo suction. Pertama sekali anda perlu memahami bagaimana anda boleh membina perut yang buncit walaupun badan anda kurus.


1) Dalam tempoh beberapa tahun ini anda telah mengambil lebih banyak kalori daripada yang badan anda mampu bakar. Jadi kalori berlebihan ini akan disimpan di dalam perut anda sebagai lemak.


2) Selama ini anda telah mengambil makanan-makanan yang tidak sihat. Contohnya nasi lemak, roti canai, kentang goreng, pisang goreng, cucur udang, nasi goreng, burger goreng, ayam goreng, fast food, maggi, kepak ayam, pizza, teh tarik dan sebagainya. Makanan-makanan ini mengurangkan sensitiviti insulin anda dan akan terus disimpan di dalam perut anda yang buncit.


3) Anda tidak bersenam secara konsisten sepanjang minggu ataupun mungkin sepanjang tahun. Sekiranya anda mengamalkan 'kejap ada, kejap takda' secara berterusan, anda tidak akan mampu membina otot dan akhirnya memudahkan pengumpulan lemak di dalam badan anda.


4) Biasanya kebayakkan orang mudah terpengaruh dengan produk weight gainer dari kedai-kedai supplement atau iklan-iklan di TV. Jika anda mengambil weight gainer tetapi sekadar melakukan senaman dumbel dirumah sekali-sekala maka kalori berlebihan dari weight gainer itu akan turut tersimpan didalam perut anda.


- Artikel iluvislam.com

19 July 2011

takdirnya

                 ஜ♥(¯`•.¸ღ BICARA HATI ღ¸.•´¯)♥ஜ♥



Kita tak akan pernah bertemu dengan orang yang SALAH kerana 
Allah telah menakdirkan setiap saat dan inci dalam kehidupan kita. 
Setiap takdir itu merupakan satu KETETAPAN Allah buat kita. 
Merupakan sesuatu yang TERBAIK buat kita. 
Dan setiap manusia yang kita temui itu tentu memberi MAKNA sesuatu pada kita




 ♥.¸¸.•´¯`•BELAJARLAH SESUATU MELALUI KEHIDUPAN•´¯`•.¸¸♥

 jgn pernah mengalah dengan cabarn hidup
jgn pernah menyesal dengan pengalaman hidup
jgn pernah membenci kedatangannya dalam hidup
jgn pernah menyesali segala ketentuanNya
jgn SESEKALI melawan takdirNya yang membuat diri
manusia selalu teruji kerana setiap takdir dan hakikat 
adalah sudah tertulis,.. .

jgalah hati agar tidak mengikut akan rasa,
kerana rsa membinasakn segalanya.. .

♪ღ♪•*´¨`*•.¸.•*´¨`*•.¸¸.•*´¨`*•.¸♪ღ♪•*´¨*•.¸

18 July 2011

merenung_____

Merenung payudara wanita selama 10 minit 
mampu memanjangkan usia lelaki antara 5 hingga 6 tahun. 
Bukan jenaka tetapi itulah hasil penemuan sekumpulan penyelidik 
selepas 5 tahun menjalankan kajian ke atas 200 lelaki tulen di Eropah.
 Kajian yang diketuai oleh penyelidik wanita iaitu Dr Karen Weatherby 
di dalam New England Journal Of Medicine menyatakan bahawa
 renungan selama 10 minit sehari itu bersamaan dengan 30 minit bersenam di gimnasium.

07 July 2011

kacang hijau & tauge ??? khasiatnya



kacang hijau dari gOOgle




taugeh dari gOOgle

Mungkin sebab itu juga, masyarakat India khususnya amat gemar menggunakan kacang hijau dalam masakan mereka. Kacang hijau digunakan untuk membuat sup, dimasak bersama sayur dan nasi, dikisar menjadi tepung untuk membuat roti. Ia juga direbus dan dilenyek untuk membuat manisan, serta dimakan bersama roti atau menjadi inti pastri.
Ketahui Khasiat Kacang Hijau
1. Secawan kacang hijau yang direbus tanpa garam hanya mengandungi 26 kalori tanpa lemak, dan ia juga bebas kolesterol. Jika dimakan dengan kulit hijaunya, kacang ini amat baik untuk kesihatan jantung. Sungguhpun begitu kandungan fibernya tidak setinggi kekacang lain.
2. Kacang hijau mengandungi karbohidrat yang rendah berbanding kekacang lain. Bagi mereka yang mengamalkan diet rendah karbohidrat, kacang hijau adalah pilihan yang baik kerana ia mengenyangkan.
3. Kacang hijau adalah sumber vitamin C yang baik dan turut mengandungi vitamin K dan B6.
4. Kacang ini juga kaya zat galian seperti potassium, fosforus, magnesium dan kalsium.
Selain itu, hasilan kacang hijau seperti tauge juga tidak kurang khasiatnya. Secawan tauge mengandungi seperempat jumlah vitamin C yang kita perlukan setiap hari. Ia juga mengandungi sedikit protein dan folate.
Tauge juga kaya dengan thiamin, magnesium dan fosforus. Malah mengandungi vitamin E yang dikatakan boleh meningkatkan kesuburan.
Jadi, jangan lupa gunakan tauge sebagai hidangan sayuran anda; sama ada dibuat kerabu, salad atau digoreng.
segale yg tercatat adalah coretan andaiItutakdirNya